1990-1995

Valkoinen Talo löysi tyylinsä

1990

Riitta Suonpää Ky osti Valkoisen Talon edellisen omistajan muutettua ulkomaille. Taloon puhallettiin uusi henki ja imago. Suonpää suunnitteli malliston itse, käyttäen apunaan Taideteollisen korkeakoulun opiskelijoita. Lisäksi Valkoinen Talo alkoi tehdä yhteistyötä useiden ammattiasujen valmistajien kanssa. Yhteistyö kesti vuoteen 1998. Riitta Suonpää hyppäsi myös mukaan Jyväskylän Yrittäjien ja yrittäjänaisten toimintaan heti yrittäjäksi ryhdyttyään. Monia muitakin järjestö- ja luottamustehtäviä alkoi tulla jo 90-luvun alusta lähtien.

Lapin taika valloittaa ulkomaat

1991

Valkoinen Talo suuntasi ulkomaille lähes välittömästi omistajanvaihdoksen jälkeen. Maita olivat mm. Saksa, Itävalta, Ruotsi, Sveitsi . Eurooppalaiset hullaantuivat Lappi-sarjan kokoelmiin, jotka olivat täynnä pohjoisen eksotiikkaa.

Kotimaassa Valkoisella Talolla oli oma tuotanto, alihankintaverkosto ja neljä omaa vähittäismyymälää alkuvuosina.

Muodin virrassa, virtaa luomassa

1992

Valkoinen Talo oli mukana Virroille perustettavassa Palmroth- Centerissä, joka piti sisällään suomalaista osaamista parhaimmillaan. Lisäksi Valkoinen Talo oli vahvasti näkyvillä Pohjoismaisilla muotimessuilla trendinäytöksissä ja lehdistössä. Vähittäisliikkeitä oli myös Virroilla ja Saariselällä. Myös valtakunnalliset suuryritykset luottivat nopeisiin ja joustaviin toimituksiin.

 

Suomalainen Sisu on maailmalla tunnettu

1993

Riitta Suonpää Ky lanseerasi Jyväskylään Valkoisen Talon liiketiloihin ensimmäisen Boreus-myymälän franchising -toimintakonseptilla. Lisäksi Jyväskylään avattiin Hyvän Olon Talo, uudenlainen hyvinvoinnin palvelutalo- ja minimessukonsepti. Se korosti pehmeitä eettisiä arvoja alati kylmenevän maailman keskellä. Nämä palvelupisteet asettuivat Jyväskylän kävelykadun varteen, jonka perustajajäsenyrityksiin Riitta Suonpää Ky lukeutuu.

Asioita joita aika ei kosketa

1995

Vuosi 1995 oli yksilöllisten asiakassuhteiden sekä hyvien yrityssuhteiden, hyvän palvelun sekä laadukkaiden materiaalien aikaa. Valkoisen Talon Business Wear -malliston korkealaatuiset neuleasut valjastettiin valtakunnalliseten suurten yrityksien käyttöön, joko työvaatteiksi, PR-asuiksi tai vapaa -aikaan. Ne valmisti Waves Design Oy, ensimmäinen suomalainen neuletehdas, jonka tuotteille myönnettiin luokkaan II kuuluva CE-merkintäoikeus ja huippulaadustaan tunnettu Terene Oy Oitissa sekä Naisten Pukutehdas Oy Hollolassa. Oma tuotanto ei enää riittänyt, joten yhteistyösopimukset muiden laadukkaiden ja luotettavien tehtaiden ja toimittajien kanssa solmittiin jo 1990-luvun alkupuolella. Waves valmisti myös Valkoiselle Talolle myös Gore Windstopper -vuorillisia neuleita, aikansa edelläkävijöitä viimaa vastaan.